نحوه درزگیری فایبر سمنت برد با چسب پلی اورتان: یکی از انواع نمای ساختمان ، نمای فایبرسمنت برد است . این نوع نما ویژگی های خاص خود را دارد و به همین علت مورد توجه سازندگان قرار می گیرد . معمولاً هنگام نصب فایبرسمنت برد ، درز هایی در بین صفحات درزهایی وجود دارد که باید با مواد مناسب پر شود . که در قسمت های کف یا دیوار اهمیت بیشتری دارد ، به طور کلی درزگیری با یک ماده ی مناسب که بتواند رطوبت و گرد و غبار را به درون خود راه ندهد انجام می شود . درزگیری و چسباندن فایبرسمنت برد باید به خوبی انجام شود تا نصب موفقی داشته باشید و معمولاً از موادی مانند اپوکسی و چسب پلی اورتان برای درزگیری فایبر سمنت برد استفاده می شود . در ادامه به معرفی چسب پلی اورتان و نحوه استفاده از آن می پردازیم .
چسب پلی اورتان چیست؟
این چسب نوعی پلیمر است که در ساختار آن واحدهای زنجیره ای آلی به اورتان متصل شده اند . این محصول برای درزگیری فایبرسمنت برد به میزان زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند هم به صورت انعطاف ناپذیر و هم به صورت انعطاف پذیر بر روی سطوح باقی بماند . هنگام اجرای فایبرسمنت برد ، بین آن ها فضایی اندک برای مواقعی که ممکن است انبساط و انقباض ایجاد شود باقی می ماند . به همین باید از درزگیرهایی که قابلیت انعطاف مناسبی داشته باشند استفاده می شود . در صورتی که درزگیری انجام نشود ، رطوبت ، گرد و غبار و حتی جانوران به بخش های درونی سازه نفوذ کرده ، و تمامی مزایایی که برای این مصالح در نظر گرفته شده است ، بی اثر می شوند .
چسب پلی اورتان در چه مواردی استفاده می شوند؟
استفاده از این چسب ها برای اکثر مصالح ساختمانی کاربرد دارد و به همین علت است که جز بهترین و پرمصرف ترین مواد محسوب می شود . چسب های پلی اورتان جهت چسباندن تمامی مواد طبیعی ، متخلخل یا غیرمتخلخل همچون مواد چوبی ، فایبر سمنت برد ، سمنت برد ، لاستیک ، اپوکسی ، چرم ، کاشی ، شیشه ، بسیاری از پلاستیک ها ، بتن ، آجر و … قابل استفاده می باشد .
در برخی موارد در روش های نصب که فایبر سمنت بردها بر روی همدیگر همپوشانی دارند ، استفاده از درزگیر به مقدار کمی صورت می گیرد ، توجه داشته باشید درزگیری بین مصالح فقط مربوط به زمانی می شود که دو پانل بر روی هم قرار گرفته اند . حتی در برخی موارد این کار انجام نمی شود، اما در مواقعی که پانل های سیمانی الیاف دار در کنار هم و به صورت کاملاً افقی استفاده شده است ، درزگیری باید با دقت بالا انجام شود.
نحوه درزگیری فایبر سمنت برد با چسب پلی اورتان چگونه است؟
بعد از اجرا و نصب فایبرسمنت برد، مرحله ی بعدی درزگیری است . چسب های پلی اورتان در یک محفظه که دارای نوک تیزی برای خروج چسب از آن است، قرار دارد . این چسب را در بین صفحات با دقت فشار داده و تخلیه می کنند . این کار باید به دقت انجام بگیرد، به گونه ای که فایبر سمنت برد دارای سطحی صاف باشد . اگر گاهاً مقداری از چسب بر روی بخش های دیگر ریخته شد ، می توان آن را به راحتی پاک کرد و هیچ اثری نیز بر جای نمی ماند .
البته باید توجه داشته باشید ، اگرچه پلی اورتان دارای مقاومت خوبی در برابر آب است اما این چسب برای بعضی از مکان ها مناسب نمی باشد به طور مثال برای فضاهایی مانند استخر که به مدت زیادی آب در آن وجود دارد ، چسب مناسبی محسوب نمی شود .
مزایای استفاده از چسب پلی اورتان برای درزگیری فایبرسمنت برد چیست ؟
۱٫ قابلیت چسبندگی بر روی اکثریت مصالح
این چسب ها را می توان برای اکثریت مصالح استفاده کرد و قابلیت چسبندگی دارند . از این رو می توان از آن ها در قسمت هایی که زیر آن ها مصالح دیگر وجود دارد نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد و به سطوح زیرین بچسبد .
۲٫ تنوع در این چسب ها
این چسب ها انواع مختلفی دارند ، و در چگالی ، بسته بندی و ترکیبات مختلفی در بازار وجود دارند و می توان بسته به نیاز نوعی مناسب و در اندازه ای متفاوت از آن ها تهیه کرد .
۳٫ ایجاد استحکام بالا
این چسب هنگامی که برای درزگیری فایبر سمنت برد استفاده می شود تا زمانی که خشک شود ، لحظه به لحظه مقاومت آن و چسبندگی به مواد اطراف بیشتر می شود . از این رو در نهایت استحکام بالایی ایجاد خواهد کرد .
۴٫ دارای مقاومت بالا در برابر رطوبت ، و شرایط آب و هوایی مختلف
چسب پلی اورتان دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت و اشعه ی ماوراءبنفش دارد ، و می توان از آن در درزگیری نماهایی فایبر سمنت برد به کار برد . علاوه بر این مواد اسیدی موجود در باران های اسیدی به مرور بر روی آن تأثیر نخواهد گذاشت .
همچنین می تواند در شرایط آب و هوایی مختلف نیز استفاده می شود . در محدوده ی بالایی گرمایی نیز قابل استفاده است و از آن در شرایط اقلیمی گرم نیز می توان برای درزگیری نما استفاده کرد . در مناطقی اختلاف دمایی زیاد است و سردی و گرمی هوا توأم است ، ترک خوردگی و شکنندگی مصالح ممکن است اتفاق بیافتد ، اما چسب پلی اورتان که مورد استفاده قرار می گیرد ، مقاومت بالایی در برابر شکنندگی ، ترک خوردگی دارد و به طور کلی دارای حالتی کاملاً جامد است .
معایب استفاده از چسب پلی اورتان برای درزگیری و اجرای فایبرسمنت برد چیست؟
علاوه بر مزایایی چسب پلی یورتان برای فایبر سمنت برد ، یک سری معایب را هم می توان برای این مواد برشمرد که عبارتند از :
۱٫ ممکن است تماس مکرر با این چسب، برای سلامتی مضر باشد.
چسب پلی اورتان در زمان استفاده می تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد . تماس مکرر با این چسب ها سبب حساسیت های پوستی می شود و در زمانی که هنوز خود را کامل نگرفته ، می تواند سمی و سرطان زا باشد ، اما بعد از این که کاملاً خشک شد این معایب را ندارد .
۲٫ در صورت تماس مستقیم با بدن تمیز کردن آن سخت است .
تمیز کردن آن از روی پوست سخت است و حتماً هنگام استفاده از آن از دستکش استفاده کنید و مواظب ریختن آن بر دیگر اجزای بدن نیز باشید .
۳٫ استحکام کمتر نسبت به اپوکسی
استحکامی که چسب پلی اورتان برای درزگیری و چسباندن فایبر سمنت برد ایجاد می کند ، معمولا کمتر از اپوکسی است اما برای فلزات و چوب و سیمان مناسب است .
۴٫ محدودیت های اجراء در استفاده از چسب پلی اورتان
به هیچ وجه قبل از سخت شدن چسب آن را خیس نکنید و از اجراء آن در محل های مرطوب خودداری بفرمایید ، زیرا باعث افت کیفیت نهایی می گردد .
چسب پلی اورتان می بایست در مجاورت هوا و در شرایط محیطی سخت شود .
چسب پلی اورتان در شرایط جوی معمولی به صورت روزانه ۲ الی ۳ میلیمتر خشک می شود .
دمای هوا حین اجراء بهتر است حدود ۵+ تا ۳۵+ درجه سانتی گراد باشد .
توجه فرمائید تا وقتی که چسب خشک نشده است ، امکان پاک کردن ابزار تزریق و وسایل اجراء وجود دارد ، پس از خشک شدن به هیچ وجه پاک نمی شوند .
ملاحظات مربوط به چسب پلی اورتان
مدت نگهداری : یک سال در بسته بندی اولیه
بهترین دمای نگهداری : کمتر از ۲۷ درجه سانتی گراد
شرایط نگهداری : دور از یخبندان و تابش مستقیم و طولانی نور خورشید